Blog,  Göksel'den Hashtag,  Yazılar

Göksel’den Hashtag #CeydaDüvenci #KadınPedi

Ceyda Düvenci Pınar Sabancı’nın YouTube kanalındaki programına konuk olmuş ve regl konusuyla ilgili yenilikçi bir fikir ortaya atmış; “şirket çalışanı erkekler çekmecelerinde ped bulundursun.” Toksik feminizmin bu seviyelere gelmesi hakkında siz ne düşünüyorsunuz bilemem ama işte benim düşüncelerim…

Ceyda Düvenci’yi bireysel olarak tanımam ama çok başarılı bir sanatçı ve sevilen bir ekran yüzü olduğuna inanırım. Kendisinin dönem dönem regl konusundaki çıkışları dikkatimi çekmiyor değil. Öncelikle belirtmeliyim ki, Düvenci’nin adından söz ettirmeye ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Yani bu açıklamaları gündem olmak için değil, içinden geldiği için yaptığı fikrindeyim. Yanlış hatırlamıyorsam daha önce de kızının ilk regl oluşu ile ilgili “baby shower” tarzında bir regl partisi düzenlemişti. Ben doğru bulmamıştım. İlk regl kutlaması genellikle sünnet düğünü ile kıyaslanıyor ya sünnet düğününün de gereksiz olduğunu düşünüyorum ben. Bu konuyu başka bir yazıda ele alırız.

Toksik feminizmle kadınlara pozitif ayrımcılığın ulaştığı kangren düzeyi bence rahatsız edici. Çekmecemde ya da çantamda kadın pedi bulundurmamın neden gerekli olduğunu anlamadım doğrusu? Erkekler, kadın iş arkadaşları “aman şimdi regl mi olur acaba” diye düşünüp yanında ped taşıyıp, birisi regl olunca işte buyrun diye ped mi uzatacak? Sahneyi asla gözümde canlandıramıyorum. Sebebini aşağıda açıkladım. Kadınlar ne zaman regl olacaklarını bilir, yanında ped taşır. Çoğu firmanın tuvaletinde ped-matik var. Her yerde market büfe, eczane var. Bir de ben ped mi taşıyayım? Bunun sonraki adımı nedir? Ceyda Düvenci’nin bu açıklamasının iyi niyetli ama gereksiz bir açıklama olduğunu düşünüyorum.

Yumurta vs Sperm / Regl vs Boşalma

Pozitif ayrımcılığın toksikleştiği noktayı kısaca örneklendireyim;

Kadınlar her ay düzenli olarak yumurta üretirler. Döllenme olmaması durumunda, çatlayan yumurtayı vücut kanama yolu ile dışarı atar. Bu sürece de regl diyoruz. Yani üreme süreci ile ilgili normal bir durum. Ürememe durumunda vücudun bu yumurtayı dışarı atması gerekir ve sağlıklı bir durumdur.

Gelelim erkeklere. Erkeklerde sperm üretimi sık gerçekleşir. Sağlıklı bir erkeğin testisleri sperm üretir ve dönem dönem boşaltılması gerekir. Tıpkı kadınlarda kullanılmayan yumurtanın vücuttan atılması gibi, üreme için kullanılmayan atıl spermin de boşaltılması sağlıklı ve gerekli bir durumdur. Penisin regl gibi bir döngüsü olmadığından, erkeklerin ya seks yapması gerekir (ihtiyaç) ya da mastürbasyon yolu ile ejakülasyon yapılması gerekir. Fazla sperm zaman zaman idrar kanalı ile atılsa da uzun süre sperm boşaltmayan erkeklerin testislerinde, kasıklarında sancılanmalar olur. Kaldı ki testis sancısı regl sancısı ile yarışır, emin olun. (Bu konuda bilgim yetersiz ya da yanlış olabilir, yazıyı okuyan üroloji uzmanlarımız yorumlarını paylaşırsa yazımı revize ederim).

Şimdi bu boşalma konusunu şirkette kadın çalışanların yanında bir konuşun bakalım. Bunu konuşan erkekler dakikasında “tacizci, tecavüzcü, sapık” ilan edilir. Hemen birileri bu erkekler hakkında dava falan açar, adamların hayatı mahvolur. Haksız mıyım? İşte toksik feminizm. İşte gerçek ayrımcılık bu!

Ceyda Düvenci’nin çok iyi niyetli ve samimi olarak ped açıklamasını yaptığını düşünüyorum, fakat gerçek hayat böyle değil ne yazık ki. Kadın ve erkeğin cinsellikten, üremeye bağlı farkılıklardan uzak, “insan” olma zemininde eşit şekilde yaşaması gerektiğine inanıyorum. Hoşgörü, sevgi, saygı çerçevesinde birbirimize yaklaşırsak kimsenin yumurtası, spermi, regli, pedi, prezervatifi gündeme gelmez, huzurla yaşar gideriz…

Sevgiler.

Göksel Aksel

 

Bir cevap yazın