Blog,  Kültür-Sanat,  Yazılar

Palto’ya bir Ödül Daha!

Nikolay Gogol’ün ölümsüz eserlerinden biri olan “Palto” adlı hikayeden, tek kişilik bir oyun olarak ünlü tiyatro sanatçısı Kadri Özcan tarafından adapte edilen oyun bir ödül daha aldı!

Daha önce XVIII. Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde En İyi Yönetmen ödülü, Sihirli Tiradlar’da En İyi Tek Kişilik Oyun ödülüne layık görülen eser, Nisan ayında düzenlenen Quart Altın Sanat Ödülleri’nde en iyi adaptasyon (Kadri Özcan) ödülünü aldı.

Tanıtım Bülteninden

Nikolay Gogol’ün ölümsüz eserlerinden biri olan “Palto” adlı hikayeden, tek kişilik bir oyun olarak Kadri Özcan tarafından adapte edilen eser, Sırbistan Belgrad’da düzenlenen İnternational Monodrama and Pantomime Festivali’nde ardından 2. Berlin Türk Tiyatroları Festivali’nde sahne aldı. 2018 yılında Tiflis Liberty tiyatrosuna özel davetli olarak Gürcü seyircilerle buluştu. Palto adlı öykünün, kahramanı Akaki Akakievich’in olayları kendi gözünden anlattığı oyun, sürpriz finali ve oyunculuk performansı ile eleştirmenler tarafından gösterildiği her yerde övgüler almayı başardı. Yapımcıları tarafından hikayenin sahneye taşınması ölümsüz yazar Gogol’e bir saygı duruşu olarak kabul ediliyor…

Ben oyunu daha önce seyrettim, çok beğendim. Tiyatro Libra’yı ve Kadri Özcan’ı tebrik ediyorum. Sizler için Palto’yu tekrar seyredip hem reels hazırlayacağım hem de detaylıca yazacağım. Takipte kalın.

Sevgiler.

Göksel Aksel

 

 

Bir cevap yazın