Yazılar

Kaplumbağa mısın? Salyangoz musun?

 

İş Hayatında bir Kaplumbağa mısın yoksa bir Salyangoz musun? //

Günümüz iş dünyasında insanlar türlü türlü maskelerle türlü türlü entrikalarla kendilerine yer edinmeye çalışırken takdir edersiniz ki insanlıktan çıkabiliyorlar. Son yıllarda sembollerle insan karakterlerini açıklamaya çalışan testler çokça moda olduğu için ben de sizlere böyle bir test hazırladım. Biraz gülelim, biraz da düşünelim istedim. Haydi testi çözün, testin sonundaki önermeyi de mutlaka okuyun!

Aşağıdaki tabloda sizi en çok tarif ettiğini düşündüğünüz ifadeleri seçiniz ve renklerine göre sayınız. (Örneğin; 5 adet pembe, 6 adet sarı satır seçtim).

Sonuç: 

Kaplumbağa ve Salyangoz arasındaki temel fark birinin omurgalı, diğerinin omurgasız canlı oluşudur. 

Seçtiğiniz ifadelerden sarı olanlar ağırlıkta ise siz iş hayatında bir Kaplumbağasınız! Tebrikler, OMURGALISINIZ!

Seçtiğiniz ifadelerden pembe olanlar ağırlıkta ise siz iş hayatında bir Salyangozsunuz! Tebrikler, OMURGASIZSINIZ!

Sakin olun, ikisi de ekolojik sistemde kendilerine göre önem arz eden canlılar.

Değerli okurlar, bu dünyada maddi olan her şey geçici. Bakın günümüzde zenginlik içinde yüzen sözde fenomenler nasıl bir bir yargılanıyorlar. Her şey para değil, her şey mevki değil; en önemlisi, başarı dediğimiz şey para ya da etiket ile ölçülebilen bir şey değil. Asıl başarı dik durabilmek, hayata karşı duruşunu koruyabilmek. İnsan onuruna yakışan da budur diye düşünüyorum. Yaşamın akışında esnek olmak ile omurgasız olmak arasında çok büyük bir fark, bir o kadar da ince bir çizgi var. Farkındalığımızı insan olmaya yakışır şekilde geliştirmeye özen gösterelim. Çalışalım, üretelim ve tüm ilişkilerimizi iyilik üzerine kuralım ki toplumca başarıya ulaşabilelim…

Sevgiler…

Göksel Aksel

Bir cevap yazın