Blog,  Etkinlikler,  Kültür-Sanat,  Yazılar

Tiyatro Kobat’tan Sanatsal Bir Oyun Daha!

Geçtiğimiz Cumartesi Kobat Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Oda Tiyatrosu-Absürt 9 Oyun” isimli tiyatro oyununun prömiyerine davetliydim. Sizler için yazdım.

Kobat Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen bir oyunu ilk kez seyretme şansım oldu. Fransız şair ve oyun yazarı Jean Tardieu’nun eseri olan absürt oyun birbirinden bağımsız 9 kısa hikayeyi kapsıyor. Oyunun yönetmenliğini Kobat Sanat Tiyatrosu’nun kurusucu Aytekin Kobat kendisi üstlenmiş.

Oyun kadrosu tiyatroya gönül vermiş, bu işi bir hobi olarak yapan, tiyatro sahnesine severek emek veren güzel insanlardan oluşuyor. Hepsini emekleri için ayrı ayrı tebrik ediyorum. Aşağıda oyun künyesini tam liste paylaşacağım.

Kişisel yorum olarak rejiyi ve oyuncuları beğendiğimi, gönüllü insanlar oldukları için özellikle tüm oyuncuları takdir ettiğimi belirtmeliyim. Öte yandan bu bir sanat tiyatrosu oluşumu olsa da benim naçizane görüşüm çok daha bütün, eğlenceli, derin metaforlar içermek yerine daha yüzeysel bir oyun seçilebilirdi. Tardieu’nun metinleri “absürt” adı altında aslında sadece yazılmak için yazılmış, önermeleri derin gibi görünen ama oldukça yüzeysel metinler gibi geliyor bana. Bu nedenle Tardieu oyunu oynayacak ekibin çok daha rafine bir seyirciye hitap eden, aşırı profesyonel, felsefi bakış sunma çabası olan bir ekip olması gerek kanaatindeyim. Lafın özü, bence bu güzel ekibe metin pek olmamış. Aynı ekibi başka bir oyunda izlemeyi iple çekiyorum.

Denizhan Ayar rol arkadaşı Arzu K. Basan ile.

Oyuncu performansları birbirinden tatlıydı. Herkes azimle, şevkle hazırlanmıştı ve her bir oyuncu kendine düşeni layığı ile yerine getirdi. Oyuncular içerisinde çoğumuzun televizyon ekranlarından da simasını tanıdığımız Denizhan Ayar da vardı. Ayar, bazı TV yapımlarında yardımcı oyuncu olarak yer almakta olan alaylı bir oyuncu. Diksiyonu, sahne hakimiyeti, beden dilini kullanışı ve metni emprovize yorumlayabilme kabiliyeti ile kendi farkını sahnede ortaya koyuyor. Bu nedenle Denizhan Ayar’ı özellikle tebrik etmek isterim.

Oyuncular: Denizhan Ayar, Alara Sude Günay, Hasan Toyga, Muhammet Çubuk, Samiha Güner, Arzu Kaya Basan, Şeyma Kaya, Cumhur Sancar, Hüseyin Dokuzer, Zehra Mudun Sancar, Elif Öz, Çiğdem Özgökalp, Akgün Al Cello, Nuray Tunc

Emeği geçen herkesi kutluyorum! Sonuç olarak Tiyatro Kobat’ı takip etmenizi, Absürt 9 Oyun’u ve diğer tüm oyunlarını izlemenizi tavsiye ederim. Yaşasın sanat! Yaşasın Tiyatro!

Sevgiler…

Göksel Aksel

#Reklam

 

Bir cevap yazın